Wat is een Pubquiz?

Hoe werkt de PubQuiz?

Stap 1: De PubQuiz wordt door verschillende teams gespeeld die ieder hun eigen teamnaam kiezen. De teams bestaan uit 1 tot 6 personen. Dat bepaalt men zelf per team. Elk team krijgt een aparte tafel of plek.

Download de Gratis Pubquiz!

Test je Pubquizavond nu uit met 6 gratis pubquizrondes; inclusief een muziek-, film-, en sportronde. 

Stap 2: De afzonderlijke teams krijgen 8 antwoordformuliertjes uitgedeeld. Ieder team heeft per ronde dus een eigen antwoordformulier met een pen. Bij elke ronde beslissen de deelnemers gezamenlijk over het juiste antwoord en vullen dat in op het formuliertje bij de betreffende vraag. Na elke vragenronde worden de antwoordformuliertjes opgehaald en de punten geteld.

Stap 3: Aan de teamdeelnemers wordt nu uitgelegd hoe de Pubquiz werkt. Hoeveel rondes er zijn, hoeveel vragen per ronde, wat ze moeten invullen, welke naam ze kiezen en dat ze de rondes en naam op hun antwoordformuliertjes moeten vermelden.

Ook de spelregels worden verteld.

Stap 4: Aan het einde van de avond, als de punten zijn geteld, komt er 1 team als winnaar uit de bus. Als (horeca)ondernemer kun je een prijsje weggegeven aan dit team. Naast de eer is het natuurlijk leuk iets te winnen. Denk aan een gratis rondje.

Tip: Als je er een 2-wekelijks event van maakt, komen de mensen terug en na 4 keer spelen kunnen ze dan een grotere prijs winnen. Zo heb je zekerheid dat je 4 avonden bezoekers voor je Pubquiz hebt. Een grotere prijs zou bijvoorbeeld een weekendje weg kunnen zijn voor 2 personen.

Let op: de Pubquiz neemt al snel 2 tot 3 uur in beslag. Houd daar dus rekening mee. Uit ervaring weten we wel dat de deelnemers zich echt niet vervelen.

Wat heb je nodig?

Als je de PubQuiz van PubQuiz-Vragen.nl gebruikt dan heb je veel vrijheid in het zelf inplannen en organiseren van je PubQuiz. Je bent namelijk zelf de quizmaster of iemand van het personeel kan deze rol vervullen.

Daarvoor heb je nodig:

  1. Een beamer
  2. De Quizmaster
  3. Een microfoon
  4. Een assistent die de antwoordformulieren en pennen uitdeelt en ophaalt, eventueel de timer bijhoudt, en de scores uitrekent.
  5. Eventueel een DJ als er muziekrondes met geluidsfragmenten worden afgespeeld.

Hoe promoot je jouw PubQuiz?

Stap 1: Heb je een Facebook bedrijfspagina? Maak een post aan met een aantrekkelijke banner waarop de PubQuiz wordt aangegeven. Laat mensen zich vooraf registreren met hun team.

Laat die klanten het bericht delen om zo hun vrienden en kennissen ook over de streep te trekken om mee te gaan doen.

Stap 2: Gebruik de poster die je krijgt in het Pubquizpakket van PubQuiz-Vragen.nl en hang die op om bezoekers erop attent te maken wanneer de Pubquiz gehouden wordt.

Stap 3: Deel in de week naar de PubQuizavond toe een paar keer een post waarin je een kleine voorbereiding laat zien. Van het personeel of doe een kleine FB live waarin je een werknemer erover laat vertellen.

Stap 4: Adverteer eventueel op FB of Instagram met je PubQuiz. Stel dan de doelgroep in op regio en horeca liefhebbers.

Volgen voor meer inspiratie
>

​SPEEL 4 QUIZRONDES GRATIS